DE US EN FR NL

PowTReX

Vacuüm transport-, transfer-, zeef- en terugwinningssysteem voor metaalpoeders


Bericht plaatsen:

>> De PowTReX gebruikt bij Materials Solutions a Siemens Business (GB)


Het doel van de PowTReX unit is om na het printproces kostbaar, herbruikbaar metaalpoeder terug te winnen via een zeef procedé en te scheiden van materiaal dat niet meer bruikbaar is voor het printproces. Herbruikbaar poeder wordt vervolgens weer in de productiecyclus teruggevoerd, waarmee de efficiëntie wordt verhoogd.

Het PowTReX systeem heeft een hoge materiaaldoorvoer tot 500 kg / uur voor roestvrij staal en tot 300 kg / uur voor aluminiumpoeder in een betrouwbare en veilige werkomgeving met alle gangbare metaalpoeders voor additieve manufacturing.

Optioneel kan het gezeefde poeder automatisch terug in het 3D-printproces worden gebracht met behulp van vacuümtransport techniek.

Het PowTReX systeem is tevens verkrijgbaar als PowTReXi versie waarbij het gehele proces in een inerte gasatmosfeer plaatsvindt wanneer dit vereist is voor product/- operator en bescherming van de omgeving.

Het PowTReXi-systeem is uitgevoerd in een “gesloten circuit”. Het inerte gas blijft in de systeemcyclus en wordt hergebruikt, niet verbruikt. Dit vermijdt extra kosten voor grote hoeveelheden inert gas.

Met zijn geïntegreerde HEPA-filter zorgt het systeem voor een veilige en schone werksfeer.

Maak gebruik van onze terug bel service.