DE US EN FR NL
Corona Information

PowTReX in het Verenigd Koninkrijk

PowTReX in het Verenigd Koninkrijk

Volkmann is er trots op dat wij sinds 2016 een Siemens-bedrijf in de buurt van Worcester in het Verenigd Koninkrijk kunnen ondersteunen met oplossingen. Het dienstenpakket richt zich op het gebied van AM-technologie, d.w.z. de Additive Manufacturing/productie van onderdelen en gereedschappen voor de luchtvaart-, automobiel- en energieopwekkingsindustrie wereldwijd. Hiervoor worden een verscheidenheid aan metaalpoeders gebruikt, waaronder Ni-superlegeringen, ijzerlegeringen en aluminiumlegeringen.

Materials Solutions realiseerde een aanzienlijke productiestijging, wat leidde tot de uitbreiding van het bedrijf en tot een grotere fabriek. Om aan de vraag te voldoen, werden extra AM-machines aangeschaft. De nieuwe fabriek biedt nu een breder scala aan AM-machines van verschillende leveranciers en maten, wat de flexibiliteit van de productie aanzienlijk verhoogt. De grote vraag vroeg om efficiëntere, betrouwbaardere en veelzijdigere processen om het proces van wisselen van poeders tussen bouwtaken te versnellen.


Meer informatie over oplossingen op het gebied van “Additive Manufacturing” >> vindt u hier.


Nadat een aantal poederclassificatiesystemen ter plaatse tevergeefs werden getest, werd Volkmann begin 2018 benaderd om een alternatieve oplossing te vinden. Sindsdien zijn verschillende PowTReX systemen geleverd aan Materials Solutions. De flexibiliteit van de PowTReX en het gebruik van andere Volkmann producten hebben het mogelijk gemaakt om nieuwe projecten voor de behandeling en classificatie van poeders uit te voeren. Hierdoor kon Materials Solutions de processen voor het classificeren van poeders verder verbeteren.

De PowTReX maakt gebruik van een Volkmann vacuümtransportsysteem om het metaalpoeder van de printbox68 naar de PowTReX te transporteren. Het poeder wordt vervolgens verdeeld over de ultrasone zeef via een dosering systeem dat overbelasting van het scherm oppervlak voorkomt. Met ongeveer twee keer de schermprestaties in vergelijking met andere oplossingen die op de markt beschikbaar zijn (met hetzelfde poeder), is de PowTReX de perfecte oplossing om het classificatieproces van metaalpoeders te versnellen.


www.materialssolutions.co.uk


#PowTReX #Metaalpoeder #Inert #ClosedLoopSystem #Pulverhandling #ReturnToUse #Classificatie #Zeven #Poedertransport

Maak gebruik van onze terug bel service.