DE US EN FR NL

Recyling van metaalpoeder eenvoudig gemaakt |

De PowTReX is een afzuig-, transport-, zeef- en recyle-systeem voor metaalpoeder, ontwikkeld voor toepassing op het gebied van additive manufacturing (AM). Het wordt gebruikt om metaalpoeder te recyclen wat in 3D-printers en uitpakstation teruggewonnen wordt. Dit gebeurd met een hoge en constante zuigkracht. Het geëxtraheerde poeder wordt gezeefd en het materiaal met de juiste korrelgrootte kan automatisch worden teruggevoerd naar het proces.

PowTReX (lénks) op de beurs. Formnext 2019

PowTReX (lénks) op de beurs. Formnext 2019 / Frankfurt am Main

Het systeem heeft een kleine footprint van iets minder dan 1 m² en biedt een hoge en stabiele materiaaldoorvoer. De PowTReX is een betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk systeem. Het systeem heeft een HEPA-filter voor de handling van  schadelijke stoffen. Installatie in een EX-zone 22 is ook mogelijk omdat het een ATEX-goedgekeurd systeem is met type-geteste componenten. Het wordt bediend met behulp van een touch-display en slechts één druk op de knop.


Meer informatie over oplossingen op het gebied van “Additive Manufacturing” >> vindt u hier.


Alle gangbare soorten metaalpoeder en hun legeringen voor additieve productie, inclusief roestvrij staal, aluminium, titanium en andere poeders, kunnen met dit systeem worden getransporteerd en gezeefd. Gebruik onder volledig inert gemaakte omstandigheden met een resterende zuurstofgehalte van <1% mogelijk, zoals een volledig close-loop oplossing voor het inert gast.

#PowTReX #metaalpoeder #classificatie #AM # 3Dprint # uitpakstation #ATEX #Argon #inert

Maak gebruik van onze terug bel service.