DE US EN FR NL

Volkmann Vacuümtransporteurs
Toepassingsvoorbeelden

1_tubular bag filling machineBevoorrading van een slangzak-vulmachine

op het gebied van de farmacie. De voorheen d.m.v. een container aangevoerde stoffen neigden tot ontmenging. Het probleem werd d.m.v. vacuümtransporteurs en slechts kleine aangevoerde hoeveelheden stof per enkele cyclus opgelost.

 

 

 

2_Conveying of cerealsTransport van cerealiën

(Ontbijtvlokken) uit big-bags in een vulinstallatie. Vervanging van band- en bekertransporteur voor de verbetering van de hygiëne en ter voorkoming van kruiscontaminaties.

 

 

 

 

 

3_stirring vesselsOmzetting van de vulling van roerketels

in de levensmiddelproductie van open rolcontainers met hef-draai-inrichting op vacuümtransporteurs. Fruit en groente worden verwerkt en gekookt en dan in het gesloten systeem met vacuümtransporteurs getransporteerd. Hygiëne, reiniging, en hantering werden sterk verbeterd. Het probleem van beschadiging van andere transportprocessen (bv. van gekookte aardappeldelen) werd door de vacuümtransporteur opgelost.

 

4_baking ingredientsTransporteurs van bakpoeder en baktoevoegingen

d.m.v. vacuümtransporteurs, mengerbevoorrading. Ondanks kleine constructieruimte kon de menger die zich direct onder de silo bevindt, door vacuümtransporteurs met ongeveer 1,5 t/h materiaal die speciaal door Volkmann werden aangepast, worden bevoorraad.

 

 

 

 

5_construction chemistryConveying of chemicals (construction chemistry).

Conveying of chemicals (construction chemistry). The challenge was the comparatively high discharge height (ca. 20 m) for fine and lightweight material (5 micrometres, bulk density 0.1 kg/l). Through intensified filter cleaning and special conveying air conditioning, the conveyor output of up to 1 t/h of material was reliably achieved – to the delight of the customer, complex pressure conveying could beavoided.

 

 

6_Conveying of a refrigerated product in the chemical industry.Transport van chemicaliën (bouwchemie).

Uitdagend was de grote transporthoogte (ca. 20 m) bij fijn en licht materiaal (5 micrometer, stortdichtheid 0,1 kg/l). Met versterkte filterreiniging en speciale ventilatie van transportlucht werd de transportcapaciteit van maximaal 1 t/h materiaal veilig bereikt – tot blijdschap van de klant kon afgezien worden van een duurder druktransport.

 

 

 

 

7_Conveying of a refrigerated product in the chemical industry.Transport van een gekoeld product in de chemische industrie.

Vacuümtransporteurs, opvangtanks en transportleiding werden speciaal door Volkmann ontworpen en gemaakt om aan de specificaties van de klant voor warmte-isolatie te voldoen.

 

 

 

8_kontinuierlichde onafgebroken vacuümtransporteur

(Tandem-systeem). Het extreem brug-vormende en lichte materiaal kon door deze speciale oplossing proces-veilig bij grote transport-volumina veilig en voorzichtig worden vervoerd.

 

 

 

 

 

9_giftstoffeTransport van giftige stoffen

(arseen) in het geautomatiseerde gesloten proces. Voorgaande handmatige vulling werd d.m.v. een geautomatiseerd systeem met speciale behandeling van afvallucht vervangen. Door de Volkmann-oplossing kon de vereiste veiligheidsuitrusting op de werkplek drastisch worden verlaagd en de productieveiligheid worden verhoogd.

 

 

 

10_explosionsschutzTransport van licht ontvlambaar bruin- en steenkoolstof

binnen een proef-/testinstallatie voor het vloeibaar maken van kolen. Volkmann vond een veilig werkende oplossing voor de opstelling buiten en loste de speciale eisen aan explosiebeveiliging van de klant op. Elk jaargetijde transporteren de ATEX-gecertificeerde Volkmann-systemen deze kritische stoffen op een betrouwbare manier.

 

 

 

11_wirkstoffeTransport van werkzame stoffen

(kankermedicijnen in de farmaceutische productie) WIP- en high-containment problemen. De vacuümtransporteur werd door Volkmann speciaal ontworpen en gemaakt met WIP-functie (Wassen en bevochtigen van de oppervlakken in ingebouwde staat) en afdichtingen/verbindingen die het gebruik in een OEB 4-omgeving mogelijk maken. Het vullen van IBC-transportcontainers in het gesloten systeem.

 

 

12_metallpulverVacuümtransporteurs voor metaalpoeder.

Het probleem van het transport van zwaar en sterk erosief metaalpoeder, dat in een recycling-bedrijf werd verwerkt, werd opgelost. De speciaal ontworpen vacuümtransporteur maakt het transport mogelijk van poeder met de stortdichtheid van 10 kg/l. In andere toepassingen werd het transport van bv. uraniumoxide met een stortdichtheid 13 gerealiseerd.

 

 

 

13_metallpigmenteTransport van extreem fijne metaalpigmenten

voor de cosmetica-industrie. Het systeem werd speciaal voor het uitdagende materiaal en de stromingseigenschap hiervan d.m.v. verbindingselementen geoptimaliseerd en op de inbouwsituatie afgestemd.

 

 

 

 

14_rezeptursteuerungSpeciaal aangepaste vacuümtransporteur

met dosering en receptbesturing. Het Volkmann-systeem neemt zelfstandig de materiaalafname over uit de hier maximaal 12 hoppers en vult de vermengingscomponenten in een als voorzettank gebruikte container.

Maak gebruik van onze terug bel service.

Categorie: Toepassingen / showcases
ATEX-SEMINAR
Transportmaterialen
VOLKMANN_getransporteerde_goederen