DE US EN FR NL
Hars granulaat

Schone oplossing in EX-toepassing |

Bij de produktie van verzorging- en hygiëneprodukten is het transport en doseren van een licht ontvlambaar Hars granulaat naar een menger gevraagd. De minimale ontstekingsenergie van het granulaat is 3mJ (MIE 3mJ).

Tot dusver werd het granulaat in een trommel afgevuld, verhit in een oven en daarna als vloeistof in de menger gebracht. Deze tijdrovende en omvangrijke wijze veroorzaakte een bottle-neck in het proces en moest verbeterd worden.

Met de wens om een veilige en flexibele oplossing te vinden heeft de klant contact met ons opgenomen. In samenspraak is een gezamelijke, goed werkende en plaatsbesparende oplossing gevonden. Het granulaat wordt niet meer in een trommel afgevuld, maar wordt in big bags toegeleverd.

Big Bag losinstallatie

Met twee big bag losinstallaties wordt het te transporteren product in het magazijn, centraal en goed bereikbaar klaargezet. De keuze tussen de big bag installaties wordt middels een produktwissel geselecteerd om stilstand bij wisselen van een big bag te vermijden.

Twee Volkmann Conweigh vacuum transporten zuigen het materiaal aan en over een afstand van 60 en 85 meter waarvan 12 meter verticaal wordt het materiaal naar de mengers getransporteerd. 

De transport capaciteit is circa 2.000kg/uur en wordt via het Conweigh systeem tot op 100 gram nauwkeurig gedoseerd in de mengers. Hier wordt het vervolgens verhit en met de andere vloeistoffen gemengd.

Conweigh-Systeem

Met het gekozen systeem is het mogelijk om diverse brandbare en/of ontvlambare stoffen te transporteren. De transportleidingen kunnen nagenoeg restloos leeggezuigd worden. Zo zijn geen verdere reinigingsprocedures nodig bij produktwissels. Dit draagt bij tot een flexibele installatie en uiteraard is deze installatie volledig Atex-comform geleverd.

Hoofdzakelijk wegens onze competentie op het gebied van Explosieveiligheid heeft onze klant gekozen voor een Volkmann oplossing. Uiteraard hebben zaken als hygiëne, bedieningsgemak en laag onderhoudsniveau bijgedragen tot de keuze voor onze oplossing.


Wilt u meer over deze toepassing weten of heeft u een ander concrete vraag omtrent een toepassing? Neem contact met ons op, onze experts helpen u graag verder. >> Kontakt


#ATEX #BBU #Conweigh #Hars #ExplosieveStoffen #Granulaat #Wegen #Doseren #Menger #Roerketel #Vacuumtransport #VolkmannGmbH

Maak gebruik van onze terug bel service.