DE US EN FR NL
Vatafvoer station

Vat legen – lossen van stortgoederen en poeders uit vaten |

Het is altijd zo dat stortgoederen, granulaat of poeder uit vaten gelost moeten worden. Afhankelijk van het product kan dit makkelijker of moeilijker zijn. Producten kunnen gemakkelijk stromen of sterk klevend/brugvormend zijn. We hebben verschillende oplossingen ontwikkeld om vaten bijna volledig en zonder veel mankracht te legen.

Het vat staat in het station en wordt met de hand gekiept. De zuiglans die het product uit de vaten zuigt, wordt van bovenaf in het vat gestoken. Het kiepstation is aangepast aan het product en de applicatie. Legen van vaten met een inliner is dan ook mogelijk.

Als het product vervolgens door vacuümtransport uit het vat wordt gezogen, zakt de zuiglans door zwaartekracht verder in het product en in het vat en ledigt zo geleidelijk de inhoud. Het proces wordt ondersteund met een triller als uitdraaghulp, die aan het station onder het platform is bevestigd, om moeilijk stromende producten op te zuigen.

Voor producten die de neiging hebben erg stoffig te zijn of niet gemakkelijk in de directe werkomgeving zouden mogen doordringen, is het mogelijk om een ​​bijbehorend deksel op het vat te monteren. Deze is voorzien van een ventilatiefilter en een afdichtingsmanchet en voorkomt zo het ontsnappen van stof.


Wilt u meer weten over het legen van vaten of heeft u een specifieke taak?
Onze applicatie-experts helpen u graag verder. >> Contact


#Vatdumpers #LegenVanVaten #HanterenVanBulkmateriaal #Poederbehandeling #Vacuümtransport #VolkmannGmbH

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak gebruik van onze terug bel service.