DE US EN FR NL
Koffiebonen transport

Koffiebonen transport |

De uitspraak van Koffiebranderij Matermühle is vooruitstrevend:
Goed ruikende verse koffie van de beste kwaliteit, dat is onze garantie aan u. We verkopen enkel de beste bonen van leveranciers die we vertrouwen en van plantages die we kennen.

Dezelfde hoge kwaliteit stelt de koffiebranderij ook aan de apparatuur die bij dient te dragen tot een vereenvoudiging van werkzaamheden. Voor een toepassing voor een transport- en doseersysteem zocht de klant een oplossing. In dit proces worden per dag circa 500kg verwerkt. De beperkte hoeveelheid zou de beste kwaliteit en verse koffie-aroma moeten garanderen.

Bij de realisatie van dit project moeten koffiebonen vanuit vaten in een voorraadbuffer worden gevuld. De installatie doseert een hoeveelheid in een afvul-installatie, waarna de verpakking wordt verzegeld en gemerkt. Het nieuwe geplande proces is ergonomisch, schoon een eenvoudig opgesteld zodat de koffie niets verliest aan aroma en kwaliteit.

Na testen heeft de klant gekozen voor het Volkmann Vacuum transport systeem VS200LT. Doorslaggevend voor deze keuze was het schone, langzame transport van de zeer breuk-gevoelige bonen, een zeer kompak en eenvoudige set-up en uiteraard de eenvoud van reinigen van de installatie. De materiaaltoevoer wordt middels een zuiglans voorzien, waarbij het product vanaf het vat naar de gewogen afvul unit getransporteerd wordt. Bij produktwissel kan het transportsysteem zonder gebruik te hoeven maken van gereedschap eenvoudig uit elkaar worden genomen voor reiniging.

Dit zegt de klant vandaag de dag:
Voor onze medewerkers zijn de werkzaamheden beduidend eenvoudiger geworden, zijn de arbeidsomstandigheden drastisch verbeterd en kunnen we snel en eenvoudig van product wisselen.

https://www.martermuehle.de/


Wilt u meer over deze toepassing weten of heeft u een ander concrete vraag omtrent een toepassing? Neem contact met ons op, onze experts helpen u graag verder. >> Kontakt


#Koffie #Stortgoedhandling #ProcesVereenvoudigd #Procesverbetering #VacuümTransportSysteem #VolkmannGmbH

Maak gebruik van onze terug bel service.